Fibaro Z-Wave House Center 2 Mega Evaluation

De fine menneskene på Fibaro så vel som Vesternet var snille tilstrekkelige til å gi oss et betydelig hus automatiseringssystem basert på Fibaros Premium House Center 2-kontroller, pluss mye av Z- Bølgemoduler også.

Ant Skelton har hatt systemet på test i noen måneder, i tillegg til at det har gitt det en forbannet stor tur til. Uten videre, la oss tilfredsstille rollebesetningen.

Fibaro House Center 2

Hjemmesenter 2

#
Forhåndsvisning
Produkt
Vurdering
Pris

1
Fibaro FGHC2 EU Center 2 Z-Wave Hub, Wise House Administration System
84 anmeldelser
£ 425,26
Kjøp på Amazon

House Center 2 er Fibaros flaggskipprodukt. Det er en Ethernet -tilkoblet Zwave -kontroller basert på et 1,6 GHz Intel -atom, 1 GB RAM samt en 2 GB solid spesifiser disk. House Center 2 er plassert i en tilpasset freset aluminiumskabinett som både er estetisk tiltalende og termisk ledende, noe som er nyttig siden denne valpen blir varm.

Etter langvarig bruk er situasjonen varm å ta på (i min tette, ikke-ventilerte node 0, det vil si), slik at du sannsynligvis ikke ønsker å stable annet utstyr på toppen av det. På plussiden betyr den passive varme vasken ingen vifter, så House Center 2 er helt stille i drift.

HC2 har de obligatoriske blå lysdiodene, så vel som mange av dem. De er, fra delegert rett: SW -oppdatering pågår, SW -oppdatering tilgjengelig, gjenoppretting, Discover Mode, Zwave Connection, Web Connection, LAN -aktivitet, samt strøm. De har alle lite nyttig kryptiske bitikoner, så vel som du snart ikke husker hva de alle betyr. Det er nok å oppgi at hvis den til venstre blinker, er en programvareoppdatering tilgjengelig.

Rundt ryggen er Zwave -antennen, i tillegg til et par knapper, en for strøm av/på så vel som en for å tillate HC2s Zwave -parringsfunksjon (for å legge til eller eliminere enheter). Det siste kan på samme måte brukes til å tillate helbredelsesmodus eller for å tvinge HC2 til å omfavne en statisk IP -adresse i tilfelle nettverksproblemer.

På siden av dingsen er et panel som trenger en skrutrekker for å fjerne, og gir gevinst tilgang til kraften så vel som nettverkstilkoblinger. Konseptet er å trå kabel -TV -ene med baksporet i situasjonen, samt plugge dem inn fra siden, før du bytter ut sidepanelet for å pene dem alle bort. Det er imidlertid ingen belastningsavlastning, så jeg forlot panelet og sikret ledningene til situasjonen med et kabelbånd.

Min HC2 kom med en alarmerende stor 4 AMP -strømforsyning, men jeg har bekreftet at den trekker mindre enn en forsterker i drift.

Du kan også legge merke til at det er en USB -minnepinne her som huser HC2s helbredelsesbilde, et ekstra USB -spor, en lydut tilkobling, samt en mystisk blankplate. Du lurer mest sannsynlig på nøyaktig det samme jeg gjorde. Responsen er at den skjuler noen VGA så vel som DVI -videokontakter.

Som svar på ditt neste spørsmål, ja, du kan koble til en skjerm så vel som et tastatur der inne, men nei det er ikke mye av renter som vises, selv om du kan se boksen. Som du kan se er dette et Debian 6 -innebygd Linux -system, men du vil ikke få tilgang til ved å gjette rotpassordet.

Healing Disk er en enkel USB -stasjon på 2 GB som inneholder et Linux -oppstartsbilde som HC2 bruker i situasjonen med katastrofal svikt – som jeg aldri har måttet bruke. Jeg hadde en poke rundt arkiveringssystemet.

Litt undersøkelse avslører en Apache2 -webserver, en MySQL -database, en rekke sterkt tilslørte PHP -skript, et par tilpassede prosesser som ser ut til å være ansvarlige for shunting informasjon mellom Zwave -nettverket så vel som databasen, samt en GPIO Prosess for å kjøre knappene så vel som lysdioder.

Alt i alt et ganske solid fundament. Det er mye listighet som skjer i nettverksavdelingen: Når HC2 er konfigurert og konfigurert, telefoner den telefoner, samt setter opp en autossh omvendt proxy til Fibaro Mothership – dette betyr at når du er borte fra hus så vel som og Koble til FibaroRemote Service, det ser nettopp ut som husoppsettet ditt fordi det er husoppsettet ditt – en godt konstruert løsning.

System oppsett

Når du har fått tilkoblingene dine til å fikne, kan du oppdage HC2 på nettverket ditt på den statiske IP -adressen, som du kan skaffe deg fra ruterenes diagnostikk, eller ved å bruke HC2 Finder -appene som kan lastes ned fra Fibaros nettsted. Du kan konfigurere HC2 på nytt for DHCP, i tillegg til at du fortsetter med å konfigurere enheten.

HC2 må forstå hvor den er, både for å gi værforholdsinfo og for å hjelpe til med dens geofencing -evne, som vi snart vil dekke. (Med mindre annet er nevnt, er designproblemer i skjermbildene fra tidlige avansementsversjoner av programvaren som senere er løst).

Fibaro får tilgang til panelkontroller som eksterne dingser (iPhones, iPads osv. – Beklager Android -fans!) Få pushvarsler (via Apples varslingstjeneste), samt lar deg også sette opp ekstern gevinst tilgang til kontoer. En spesielt fin funksjon er at du kan sette dingsen i hotellmodus i tillegg til å sette opp en ekstern gevinst tilgang til konto som har begrenset gevinst tilgang til de kontrollerbare dingsene – slik at du kan la gjestene ha administrert over rombelysningen osv. Uten apeing om med resten av systemet ditt. Du kan også sette opp ekstremt finkornede tillatelser for å administrere nøyaktig hvilke kameraer, enheter, scener så vel som konfigurasjonsskjermer som tilbys private brukere, i tillegg til å spesifisere om de er kvalifisert til å få varsler eller ikke, samt om de Få leke med stedets sporing.

Varslingspanelet lar deg sette opp hermetiske meldinger som skal leveres via e -post, SMS eller Push Notification. Disse kan utløses per enhetsbasis.

SMS-panelet lar deg sette opp pålitelige telefonnumre fra som HC2 vil godta kommandoer via tekstmelding. I tillegg kan du kjøpe varslingskredittrapporter for å sikre at Fibaro -tjenesten vil varsle deg når fascinerende hendelser oppstår på din HC2. Dessverre fungerer ikke SMS -tjenesten ennå i Storbritannia, da Fibaro fremdeles prøver forskjellige nettverkspartnere.

Et annet nyttig skjermbilde er hendelsespanelet, som lar deg undersøke systemloggen, der du kan se hendelser i Zwave -nettverket, filtrert etter tid og dato.

Det er forskjellige andre paneler, hovedsakelig for å avslutte med konfigurering av koblede enheter, som er sammensatte ‘enheter’ sammensatt av flere ekte Zwave -enheter, for eksempel for å gi alarm, VVS, samt sprinklerfunksjonalitet.

Et fascinerende eksempel på en koblet dings er videoen. Dette lar deg binde sammen en kameraenhet, en knapp for å åpne porten, samt en knapp for å fungere som en dørklokke. Denne sammensatte dingsen vises da på primærskjermen som en enkelt videoinngangsenhet.

Konfigurere seksjoner så vel som rom

Det neste trinnet i prosessen med å sette opp en HC2 er å dele opp bodi i seksjoner, som hver inkluderer et antall rom.

Du kan se at jeg har delt gaffen min i ovenpå, nede og uthus (staller, orangeri, tjenestekvartaler osv.) I tillegg til tildelte mellomrom deretter. Det ser ut til å være rikelig område for mellomrom så vel som seksjoner: Nettsiden antyder at du kan ha 30 seksjoner samt rundt 50 rom.

Legge til enheter

Når du har fått plassene dine satt opp, er det på tide å begynne å koble til eller koble til Zwave -dingser, samt legge dem til nettverket. Generelt inkluderer dette å sette HC2 i sammenføyningsmodus, enten ved å trykke på knappen eller bruke websidekontrollene, så vel som deretter utføre en slags igangkjøringshandling på den aktuelle dingsen. For noen dingser (typisk Fibaros egne) er dette vanligvis godt trodd, i tillegg til å trykke på en innfelt knapp på modulen hvis du har fått tilgang til den, eller slår på en tilkoblet bryter tre ganger hvis du ikke gjør det. Andre leverandørers oppdragsprosedyrer varierer fra de upraktiske til det forbløffende hjerneinndøde.

Mitt råd er å konfigurere alle dingsene dine på skrivebordet i nærheten av HC2 før du setter opp dem på deres endelige hvilested; Dette kan omfatte å bygge litt oppsett rigg eller den typen kabel som gir helse og velvære samt sikkerhetsoffiserer mareritt, men det vil spare deg for mye å banne opp en trinnløp. Ikke at jeg kondolerer denne typen ting.

Det er ikke bare de morsomme igangkjøringsprosedyrene som kan gjøre Gadget -installasjon irriterende: mangler i Zwave -protokollen i seg selv kan gjøre dette absolutt irriterende. Dette er siden Zwave bruker det som er forstått som en lav strømforbindelsesprosedyre – når HC2 er i sammenføyningsmodus, fungerer Zwave -radioen med en mye lavere strøm enn den ville normalt, så gadgeten du vil koble den med må være mye bedre å kontrolleren. Det rasjonelle for denne tilnærmingen er at den unngår deg utilsiktet å legge til naboens Zwave -enheter, i det usannsynlige tilfellet at hele nabolaget dittbestiller Zwave -nettverkene sine på nøyaktig samme tid.

I Fibaros forsvar har de inkludert et alternativ “denne dingsen er langt borte”, som antagelig kjører radioen med en høyere eller maksimal effekt under sammenføyningsprosessen. Imidlertid, hvis gadgeten du prøver å legge til, fremdeles er utenfor det direkte området til HC2, vil du ikke kunne legge den til, selv om du har mellomnoder som danner en passform mellom HC2 så vel som din mente beliggenhet . Jeg forsto ikke dette før jeg begynte, noe som lot meg opp en trinnstige nedover den ytterste enden av garasjen, rote rundt i sperrene med en skrutrekker i tillegg til en lommelykt mens jeg prøvde å bruke en iPad for å administrere HC2, forbannelse Den 13 år gamle Zwave-protokollen. Tror ikke at du bare kan koble fra HC2 i tillegg til å flytte den inn i garasjen midlertidig heller, du krever en LAN -tilkobling for å bli med på jobb (jeg forstår ikke hvorfor, i tillegg til at det ikke kan se noen form for god grunn For det ville ikke min HC2 sette opp Zwave -nettverket uten å først først få en LAN -tilkobling). Det viser seg at dette er en godt forstått zwave-ism, så vel som er grunnen til at noen kontrollere kan operere fra batterier.

Etter å ha uttalt alt dette, innrømmer jeg at måldemografien min mest sannsynlig har flere Gigabit -tilkoblinger til garasjene sine, så føl deg fri til å se bort fra det ovennevnte.

Konfigurere enheter

Når du har fått Zwave Gubbins alle sammen, begynner den ekte moroa. Hver dings du la til, vil bli oppført som “ikke tilordnet”, så vel som du får utpeke dem til mellomrom, så vel som seksjoner, gir dem navn, samt generelt å finpusse alle typer av de andre parametrene som tilbys.

Innstillinger for hver sensor tilbys ved å klikke på skiftenøkkelikonet, enten på primærsiden eller i oppføringen av sensorer på venstre side. Gadgetkonfigurasjon er delt inn i to faner, en for grunnleggende ting som sensorens navn, plassering, samt ikon, samt en “avansert” fane som kontrollerer varsler, assosiasjoner, samt konfigurasjonsparametere.

Du kan se at Fibaro er i stand til å inspisere klassen til Zwave -dingsen din, samt gi den et passende ikon. En mindre åpenbar fordel med denne muligheten er at HC2 vil gi mye mer beskrivende etiketter for de forskjellige konfigurasjonsalternativene, så snarere enn å få “Parameter 3: ON/OFF”. Det vil fortelle deg at dette også kontrollerer enhetens strømsparingsmodus, også som det de tilbudte verdiene egentlig betyr. Imponerende vil HC2 gjøre dette for et bredt utvalg av Zwave -moduler, så vel som ikke bare Fibaros egne. Noen ganger ser ikonene det med å se uvitende ut som den faktiske enheten. (Fibaros grafiske designer er engstelig for meg å påpeke at dette er gjengivelser fra 3D -modeller de laget, så vel som ikke fotografier!)

Når vi snakker om ikoner, er det et stort basseng med ekstremt høy kvalitetsikoner for de forskjellige romtypene, så vel som gadget -typer som du kanskje vil bruke, men hvis du ikke kan oppdage noe passende, er du fri til å legge til din egen.

Dette er bare et raskt eksempel jeg slo opp fra et bilde som ble stilt fra nettet – bildestøyen er min feil, ikke HC2 -ene. Når det gjelder å legge til et tilpasset ikon for en av/på -enhet, vil HC2 rettidig deg for to bilder, ett for alle delstatene, så vel som for en dimbar dings den vil ha 10. Jeg bygde litt 3D -animasjon i blender av garasjeportåpningen min samt importert det, så vel som den ser fantastisk ut.

Legge til kameraer

Hvis du har noen form for nettverkskameraer som banker på stedet, kan du integrere dem i HC2 -oppsettet ditt ved å bruke dialogen “Legg til kamera”. Dette lar deg oppgi HC2 -brukernavn så vel som passordopplysninger for å få tilgang til kameraet, så vel som lar deg spesifisere kameraets nettadresser for å ta tak i stillbilder, MJPEG -er, kjøre Pan Tilt Zoom etc.

Kameraytelsen er litt begrenset, HC2 gjør ikke noen form for bevegelse eller innspilling, noe som er synd. Å være et Linux-system, er jeg håpefull at noen av de utmerkede open source-tingene som er tilgjengelige (f.eks. Ken Lavrsens utmerkede bevegelsesbibliotek) kan innarbeides i fremtiden for å biff-up kamera-støtte. I mellomtiden er du begrenset til å bruke en PIR for å oppdage bevegelse, som kan sette i gang en scene for å sende e-post til en e-postadresse på stedet.

Merkelig nok tilbys ikke kamerabilder på den primære HC2 -siden, du må klikke med til kameraets innstillingsside for å få et lite miniatyrbilde (og PT så vel som øyeblikksbilde -kontroller) som du deretter klikker igjen for å få full størrelse -bildet . Dette er på grunn av modifisering i en kommende programvareutgivelse.

Legge til online enheter

Faktiske fysiske dingser er ikke det eneste spillet i byen: HC2 lar deg legge til virtuelle enheter.

En online gadget er en gadget -administrasjon whi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *